Hoppa till sidans innehåll

SOK Multisport Challenge 2014

05 MAJ 2014 21:06
SOK Multisport Challenge Silkeborg 3/5-14
Vi inledde multisportsäsongen 2014 med ett besök i Danmark, Silkeborg där ett herrlag och ett mixedlag kom till start. Det var frost på morgonen och strålande sol när starten gick kl 09:00 .
Vi började tävlingen(Vi samkörde teamen eftersom vi hade samma bana)med en kort ol i ett snårigt skogsparti. Därefter ut på en lång och vindlande MTB, där vi mitt i avverkade en bäckravins-ol. Mindre roligt dock att vi fick punktering när vi skulle fortsätta med cyklarna.Efter ytterligare sträckor på MTB var vi äntligen framme vid "stjernecentrum, där vi först gick ut på en kort bike & run till en backe där vi skulle åka minikälke(pulka med rullband under) och sedan bike&run tillbaka till "C". Nästa moment var kort löpning till bågskyttearena.....många straffrundor blev det. Tillbaka till "C" och kanoten väntade. En kort paddling i plåtburk(ja, vi saknade Wilma än en gång". Tillbaka till "C" och MTB-trail. Två varv i "död ko" backen. Nu började att kännas.
Åter till "C" och ut på "Olöb Himmelbjerget
Tävlande för Herrlaget : Stefan A och Mats L
Tävlande för Mixedlaget Madelén A och Ingemar B

Herrlagets egna kommentarer: Trots lite dålig sömn var herrlaget pigga och klara för tävling även om det var lite fjärilar i magen. Mats gjorde sin andra multisporttävling i karriären och Stefan var ensam navigatör. Vi tyckte att det var att racegenomgången även var på engelska då våra kunskaper i danska är något begränsade. Funktionärerna var "gemytligt danska"- dejligt. Så vi var förväntansfulla när vi ställde oss på startkartan(linjen).
Mixedlagets egna kommentarer: Vi i mixedlaget tyckte MTB sträckorna var roliga och varierande där man slapp släpa på cykeln. Däremot var det alldeles för kort paddelsträcka, men det gjorde inget eftersom Wilma inte fick följa med. det var roligt att få se så många sidor av Himmelbjerget med omnejd. På det hela var vi mycket nöjda med tävlingen då vi upplever DARU som en avslappnad men väldigt strukturerad tävling. Det var roligt att herrlaget var med och bra jobbat killar, även en hård båge kan spännas.


  • Skapad: 05 MAJ 2014 21:06

Skribent: Ingemar Blom

gnellloggaliten

 

Medlemmar:

login via hänglåset uppe till höger

 

Tack till våra samarbetspartner: 

 

Tryckcompaniet

 

 

bikeandrun.se

 

EventorBanner118x28

 

Triathlonkalender/Anmälan

 

Gilla oss på facebook!

 

facebook

 

 

 

 

Postadress:
Gnellspikes MSC - Orientering
Ingemar Blom, Holmåkravägen 16 K
43740 Lindome

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: gnellspikes@hotmail....

Se all info